Drömmer du om ett annat liv? Få bestämma mer över din vardag och få hålla på med det som du verkligen tycker är intressant och roligt? Ett sätt att ta dig vidare i livet är att starta ett internetföretag som bottnar i en välbesökt blogg. Här kommer tipsen på hur du startar en livsstilsblogg som genererar inkomst.

Ta nästa steg i livet

Du klarar mycket mer än du tror. Om du drömmer om att få leva ett mer fritt liv, få välja själv vilken tid du ska börja jobba på måndagar och vilka människor du ska samarbeta med, då måste du börja arbeta för det. Ett smart sätt är att börja bygga upp ett livsstilsföretag kring en riktigt bra blogg. Du har en blogg, utökar den med en webbhandel och självklart är du mycket aktiv på sociala medier. Det är perfekt för dig som älskar inredning, skönhet, mode, blommor och annat intressant. Passar dig som vill ha en livsstil med många sköna och lyxiga saker att hålla på med. En välskriven blogg kan också ge dig en riktigt bra inkomst, så att du kan köpa kläder som du verkligen trivs i. Just nu kan du gå in på Johnells som har sommarrea och köpa riktigt bra märken som Eton och Rockandblue till ett superpris.

Blogga på rätt sätt

Först och främst finns det inte en tydlig väg som du kan gå för att garanterat en dag kunna leva på din livsstilsblogg. De personer som vågar testa, korrigera och som arbetar långsiktigt är också de personer som lyckas. Det handlar om att du verkligen arbetar för att få bloggen att fungera och att du fortsätter även när det går trögt. Du måste inte ha berömda föräldrar för att lyckas, men du måste ha eget domännamn och egen hosting. Det är grundförutsättningarna för att du ska kunna tjäna pengar på bloggen. Sedan måste du besluta vad din blogg ska fokusera på. Du kan inte både skriva om senaste modet, hur man syr egna kläder och hur man inreder sitt hus i 60-talsstil. Du måste välja ett ämne som du primärt fokuserar på. Sedan skriver du långa artiklar om ditt ämne. Skriv inte heller om dig själv. Människor går ut på internet för att läsa om saker som de har nytta av i sina liv, inte för att läsa om andra människors vardagsliv.