Eftersom det finns många fler blommande växter att plantera tillsammans med gröna växter kommer här flera tips på härliga växter. Det är viktigare att plantera de blommande växterna tillsammans med andra som trivs i samma läge än de gröna växterna som är tåligare och då är det inte lika viktigt att tänka på deras läge.

Pelargon

Denna växt är nog vår mest älskade växt och den har stått i svenska hem sedan 1600-talet! Många samlar på pelargonier och odlar fram nya sorter och färger. Pelargon kommer ursprungligen från Sydafrika och dess vetenskapliga namn är ”Pelargonium × hortorum, Pelargonium zonale-hybrider”. Växten är halvhög och buskig, men den kan få två stammar. Under sommarhalvåret behövs bara vatten någon gång i veckan.

Däremot bör inte en Pelargon stå för blöt, den klarar uttorkning bättre. Du bör vattna växten när jorden är torr, då mår den som bäst. Under vintertid vill den ha sparsamt med vatten. Pelargonier vill ha en blomjord som är porös och gärna lecakulor under jorden. Det finns även att köpa särskild näring till pelargonier som den tacksamt tar emot. Eftersom denna växt blommar från vår till sena hösten trivs den bäst på en ljus plats.