Under den här årstiden trivs blommorna som bäst och kanske du har odlat fram blommor från köpta fröer och har satt på din balkong eller i din utomhusrabatt. Det finns massor av blommor att plocka gratis, till exempel de tidiga liljekonvaljerna, senare blåklockor, smörblommor, prästkragar och massor med andra växter. Under sommaren är det vanligare att ha snittblommor tillsammans i en liten eller stor kruka. Du kan variera blommorna precis efter tycke och smak. Hela tiden växer det nya blommor i rabatterna och på ängarna, så det är bara att fylla på allt efterhand som blommorna vissnar.

Eftersom sommaren är en tid när vi helst vistas utomhus, så behöver du inte ha blomstergrupper inomhus om du inte vill. Men visst, det går bra att ha det med för det finns mängder med blommande och gröna växter att köpa även då.

Utomhus kan du ha planteringar i form av ringblommor och pelargonier, penséer, och många fler blommande växter som går att köpa hos blomsterhandlare. Har du balkong kan du pynta den med balkonglådor och/eller flera små krukor med blommor i olika färger. Bor du i hus blir det vackert med zinkgrytor, flätade korgar eller gamla baljor och fylla dem med vackra färgglada blommor för att ställa lite varstans på altanen eller i trädgården.