Det finns många fördelar med att bo i egen villa. För att skydda dig och ditt hem är det klokt att teckna villaförsäkring eller villahemförsäkring. Så är du skyddad när något händer.

Teckna bästa villaförsäkringen eller villahemförsäkringen

Alla bör ha en hemförsäkring. Det räcker om du bor i lägenhet. Om du däremot bor i hus måste du ha en villaförsäkring eller en kombinerad hem- och villaförsäkring, alltså en villahemförsäkring. Vad som passar dig bäst beror på ditt hus och din boendesituation. Om du äger två bostäder kan du ha en villahemförsäkring för huset som du bor i, medan den andra villan är försäkrad genom en villaförsäkring. Bra att tänka på om du till exempel hyr ut ett hus. För att hitta den bästa premien för dig går du in på sajten Villaförsäkring.se som jämför olika villaförsäkringar. Tre mycket populära försäkringar är Hedvig, ICA Försäkring och Gofido Försäkringar. Utgå från ditt boende och din ekonomi. Genom att ha en villaförsäkring eller en villahemförsäkring kan du känna dig trygg vid brand, vattenskador, skadedjur, stormar och andra besvärliga situationer, då du i annat fall skulle behöva betala allt ur egen ficka. Gå in på Villaförsäkring och jämför villaförsäkringar och hitta den försäkring som passar dig bäst.

Blogga hemifrån

Om du bloggar, driva e-företag eller ha någon slags onlinehandel jobbar du troligtvis hemifrån. Då är det bra att både din villa och arbetsplats är försäkrad, så att du kan fokusera på ditt jobb eller dina intressen. Det är väldigt skönt att driva företag hemifrån. Inte behöva åka iväg på morgonen, utan ha ett eget hus att vara i. Det är faktiskt mycket lättare att driva företag eller bloggar från villa än från en lägenhet. Vanligtvis är hus större. Har du ett tvåvåningshus får du även gå i trappa 10-20 gånger per dag. Du får helt enkelt fler steg under en dag utan att du ens tänker på det. Det är också härligt att ha en trädgård att gå ut i för att få inspiration eller för att bara få röra på sig.

Idag är det många som drömmer om att kunna arbeta hemifrån. Bo i ett eget hus och driva sitt företag. Det kan vara som bloggare, erbjuda olika tjänster, vara designer eller ha en webbshop. Oavsett ger företag online oerhört mycket frihet. Du behöver faktiskt inte heller bara arbeta hemifrån: du kan gå till ett kafé, till ett work space eller så reser du iväg någonstans. Om du ännu inte kommit igång med ditt onlineföretag på allvar eller om du inte börjat få inkomst är det viktigt att hålla ut och fortsätta arbeta. Det finns personer som bokstavligen tjänar flera miljoner om året på att bara blogga. Men det sker inte över en natt. Detsamma gäller YouTubekanaler och webbshoppar.