När ljuset och våren närmar sig blir intresset för färgglada växter ofta större. Det börjar knoppa ute och snart är björkarna gröna och ängarnas blommor lyser i olika färger. Solen lyser och det börjar bli dags att plantera utomhus, antingen på balkongen eller i trädgården. Vissa växter tål att planteras ut tidigt medan andra är frostkänsliga. Pelargonier är en sådan blommande växt som är känslig mot frost. Eftersom de brukar börja säljas tidig kan du köpa hem ett antal och plantera dem tillsammans med gröna växter i grupper. Köp gärna pelargonier i olika färger så det blir riktigt färggrant. När så frosten är över är det bara att plantera dem ute och köpa nya härliga växter att ha inomhus. Just den engelska pelargonen är populär på våren. Växten vill helst ha full sol, ljust läge och behöver förutom vatten lite näring då och då.

Jordviva är även det en blommande växt som finns i flera färger. Den lyser upp väldigt fint i en blomstergrupp med gröna växter. Eftersom denna växt är ganska liten passar den bäst till kortare gröna växter. Jordviva vill gärna stå i solen och jorden ska vara lätt fuktig, så ge den inte för mycket vatten. Lite näring i vattnet ungefär varannan vecka tycker jordviva om.

Våreld är en annan färggrann växt som finns i flera olika färger. Plantera gärna olika färger i en grupp med gröna växter och sätt i några grenar med videung. Det piggar upp efter vinterns mörka årstid. Våreld trivs bäst i ljust läge, den blommar länge och kan även stå en bit in i rummet. Växten kan gärna torka ut mellan vattningarna, men den tål inte att stå blöt.