Att bilda en grupp med familjen, andra anhöriga eller vänner är aldrig fel när du vill göra blomstergrupper. Det är alltid roligare att vara flera och bolla idéer med varandra. Ni kan antingen ha en dag där ni samlas hos en av er eller så träffas ni regelbundet, kanske hos olika personer under de olika årstiderna. Det behöver inte vara så komplicerat, kaffe och tillbehör går bra, eller någon enklare förtäring, varför inte knytkalas? Sedan kan alla deltagare ta med sig egna växter utan att ni bestämt vilka i förväg. Det kan vara spännande att se vilka val de andra väljer.

Innan ni ska ha denna blomstergrupp dag- eller kväll eller på olika årstider, kan ni som ska delta antingen gå ut ensamma i skogen och plocka det som finns i skogen närmast dig, eller så kan ni gå tillsammans och hämta gemensam inspiration.

När det är gjort och dagen för sammankomst är kommen, kan ni först diskutera tillsammans och berätta inför alla hur just du tänkt dig att göra din blomstergrupp. Sedan lär det bli en dag- eller kväll med mycket skratt, mys och fantasi. Att ge och få inspiration från de andra deltagarna är aldrig fel.