Om du har en blomsterblogg kan du ta hjälp av Youtube för att både dela kunskap och få mer inkomst och besökare. Då blomsterbloggar handlar om något mycket praktiskt, blommor, så finns det mycket som du som bloggare kan göra för att lyfta din blogg.

Blommor och trädgård

Så gott som alla har något slags förhållande till blommor och trädgård. Det är också ett intresse som många får allt eftersom åren går, och när de köper hus och sommarstugor. Men det är också många blomsterälskare och odlare som bor i lägenheter och nyttjar balkonger, hustak och gröna ytor kring bostadshuset till max. Det gör att du som har en blomster- eller trädgårdsblogg alltid har mycket att skriva om. Det händer också mycket i växtriket, året om, så det finns ständigt nya vinklar och lösningar att skriva om. Till intresset för blommor och trädgård ingår ofta också hus, ombyggnationer, sommarstugor, bastu och bryggor – vare sig man bor i stan eller på landet. Om du har en trädgård behöver du både bygga blomsterlådor och växthus, men också ta hand om ditt hus. Om du håller på att bygga om eller renovera ditt hus eller din lägenhet, så kan du köpa billiga pvc fönster hos Nettofönster, som har ett brett sortiment. Modellerna finns både i varianter med 2- och 3-glas.

Youtube och blogg

Eftersom blommor är något mycket praktiskt och visuellt, så kan du lyfta din blogg genom att också ha en Youtube-kanal. Det är viktigt att din blogg och Youtubekanal har samma namn och logga, så att besökarna känner att de verkligen är “hos dig” – det kommer att hjälpa dig att framstå som en expert och samtidigt också ge dig fler läsare. Idag är det många som går till Youtube för att hitta lösningar på sina problem. Om någon ska bygga en blomsterlåda eller bygga om ett växthus med gamla fönster, så är det Google och Youtube som är plattformarna som vi oftast använder. Men många bloggare glömmer bort att synkronisera sin blogg med Youtube, liksom många youtubers missar besökare genom att inte också ha en blogg.

Ett enkelt sätt att skapa Youtubefilmer är helt enkelt att du kan ta dina blogginlägg och använda dem som mallar för dina filmer. På samma sätt som du kan skapa gör-det-självartiklar till bloggen, kan du skapa steg för steg instruktioner med en filmkamera eller mobilen samt en bra mikrofon. Om du inte vill visa ditt ansikte, så kan du välja att bara filma själva processen. Men om du vill göra en så stor blogg- och Youtubekanal att du verkligen kan få inkomst på den, så behöver du visa ditt ansikte. Det är lite grann som att du skapar ett eget trädgårdsprogram, som Trädgårdstider, på Youtube. Det bästa är om du kan ha en snygg intro till dina klipp. Du kan enkelt hitta plattformar på internet där du kan köpa tjänster som att skapa intro och fixa filmredigering billigt.