Trädgård, inredning och blommor är ett stort intresse för många. Om du tycker om blommor och att skriva och kommunicera med andra personer, kan du starta en blogg om blommor.

Blommor

Blommor är inte bara vackra, utan ger en trädgård, en altan eller ett rum liv. De är den enklaste dekoration som finns, och du kan mixa blommor nästan hur som helst utan att det blir “fult” eller att nyanserna inte skulle passa ihop. Att planera en växt och se hur den växer upp och blommar har något rogivande över sig. Det är inte konstigt att så många av oss älskar att pyssla med blommor. Blommor är också ett bra sätt att dekorera ett rum. Sätt in en blomma i ett rum och på en gång har rummet fått lite mer personlighet och känsla. Blommor, krukor och vaser är lite grann som lampor – de kan lyfta ett rum och göra det vackrare, mysigare eller coolare – beroende på vilken känsla som man vill få fram. Om du letar efter snygga taklampor har Lampgallerian ett sort sortiment till bra priser. Genom de rätta blommorna och lamporna kan ett helt rum förändras och det är just därför som blommor är ett perfekt bloggämne.

Blogga om blommor

För att skapa en välbesökt blomblogg måste du ha viss kunskap om blommor, inredning eller trädgård, men du behöver inte vara en expert. Däremot bör du tänka igenom bloggen i förväg, då du faktiskt kan tjäna pengar på en smart blogg. Det första som du behöver göra är att komma på ett bra namn till din blogg och köpa det domännamnet. Det underlättar att få besökare till din sajt om ditt bloggnamn heter något med blommor, så att läsare som letar efter blomideér förstår att de ska klicka sig in på just din blogg. Du kan antingen använda namnet av en blomma på svenska eller latin, eller använda något ord som hör ihop med blomstervärlden i namnet. Du bör också planera i förväg om du främst ska fokusera på bara blommor, inomhusväxter eller hela trädgården. Det är klokast att hålla sig till ett ämne när du bloggar, det är så de stora bloggarna och influencers gör – och de kan leva på det.

DIY-artiklar

Ett smart sätt att skapa en välbesökt blogg är genom att göra DIY-artiklar – Do-it-yourself. Alltså blogginlägg som visar läsaren hur man ska plantera om olika blommor, bygga ett eget växthus eller driva upp frön. Sådana artiklar är alltid uppskattade. Du ska tänka på att ge dina besökare bra information och dela med dig av din blomsterkunskap. Tänk också på att det som du tycker är jätteenkelt, som att plantera om blommor eller dekorera din altan med rosor, kan kännas som hjärnkirurgi för en annan person. Du kan alltså vinna på att skapa artiklar för nybörjare, kring allt från hur man binder en blomsterkrans eller torkar blommor, till vilka rosor som fungerar i olika växtzoner i landet.