Tänk att mötas av ett vackert blomhav varje gång man stiger in på jobbet. För många är det en dröm som är fullt möjlig att göra verklig. Allt du behöver är din passion och lite glöd. Faktum är att det finns flera typer av jobb för den som vill jobba med blommor och växtlighet. Här nedan listar vi några.

Jobba som florist

Vill du binda vackra buketter eller kanske stå för blomsterarrangemangen på bröllop, begravningar och dop? Då är florist det rätta yrket för dig. Man blir lättast florist genom att gå en floristutbildning. Sådana utbildningar finns runt om i landet och kan vara lite olika långa och omfattande. När du är färdig florist söker du lämpligast jobb i en blomsterbutik. På Cowrite kan du få fantastisk hjälp med att skriva både personligt brev och CV. Att skicka en välskriven ansökan är viktigt och ökar dina chanser att få jobb.

Jobba med trädgårdsskötsel

Är du en av dem som gärna vill vara utomhus i ditt jobb? Då finns det massor med jobb som är förknippade med blommor som låter dig göra det. Vad sägs till exempel om trädgårdsarkitekt? Du hjälper då till att planera och plantera både privata och offentliga trädgårdar. Här är det bra att vara estetiskt lagd. Det kan också passa dig att bli parkarbetare. Även där får du arbeta utomhus. Förutom att plantera blommor kan att kratta, klippa gräs och rensa ogräs ingå.

Öppna en handelsträdgård

Om det lockar dig att starta eget kan att öppna en egen handelsträdgård vara ett alternativ. Här arbetar du med att driva upp och sälja dina blommor och grönsaker. För det behöver du naturligtvis ett eller flera växthus. Om du är sugen men inte riktigt har resurserna så kan det vara en idé att starta i liten skala. Du kan till exempel specialisera dig på en typ av blomma och sälja den när den är i säsong som en sidosyssla.