Hej och välkomna till min blogg! Här kommer jag att berätta om mitt stora intresse – att göra blomstergrupper. Jag hoppas att du som redan tycker om att syssla med blommor och göra blomstergrupper hittar nya infallsvinklar här. Du som inte sysslat med detta förut, hoppas jag du får upp ett intresse för blommor. Att du vågar ta fram din fantasi och drömma dig in i en underbar värld av blommor, blad och annat som du kan ha med i dina grupper. När det gäller blommor och annat som kan tas med i en blomstergrupp finns det så mycket som är gratis i vår vackra natur. För varje årstid finns det något du kan plocka med dig, och på så sätt kan du variera dina arrangemang hur ofta du vill.

Du kan ha blomstergrupper både inom- och utomhus. Så det finns inga hinder om du bor i en lägenhet utan balkong, huvudsaken är att du tycker om blommor. Det finns egentligen inga regler om hur du ska sätta ihop växter, men det kan vara bra att kolla upp vissa saker, till exempel hur växterna passar ihop, hur mycket sol och vatten de behöver, o.s.v. Det är viktigt för att dina blomstergrupper ska hålla längre. Annars kan du kombinera som du vill, kanske utifrån växter med dina favoritfärger, tillsammans med färska blommor. Det ger lite ombyte och ser ständigt fräscht ut. Rosor finns hela året att få tag i, medan tulpaner är lättast att få tag i under början av året.

På en loppis kan du hitta trevliga krukor, hinkar, korgar med mera att plantera i. Att ha ett gammalt planteringskärl med vackra växter i olika färger är inte alls dumt. Har du stort utrymme är det vackert och hemtrevligt att ha många blomstergrupper i olika storlekar i ett och samma rum. Du kan kombinera dina grupper utifrån dina möbler, gardiner och kuddar. Möjligheterna är oändliga och blanda gärna blommande växter med gröna växter tillsammans med kvistar som du hittar i naturen. Ta dig en skön promenad i naturen och plocka med dig av allt det vackra som erbjuds. När du väl tittar efter så kommer du se hur mycket som finns att ta vara på och det är som sagt helt gratis. Men var försiktig när du plockar växter och grenar, du får inte förstöra träd och buskar. Läs gärna på om allemansrätten innan du tar något som du är osäker på.

Har du egen trädgård kan du så och plantera de växter och blommor du vill använda till dina arrangemang. Till våren brukar växtbutiker och även större butikskedjor ha fröpåsar och de brukar inte kosta särskilt mycket. När du står där vid fröhyllan och ser alla de vackra färgerna som finns på blommorna som kommer upp när du sått, kommer fantasin alldeles säkert sättas igång.